Двудневен спортен празник

Двудневен спортен празник по проект „Спортни предизвикателства“  на кметство Доброславци зарадва жителите на Доброславци, а така също и гости от София и Нови Искър.

На 1 юни – Денят на детето,

малчуганите имаха възможност да се запознаят със спорта хокей на трева и дори да се включат в отборно състезание. След това мент

ори от „Шампион спорт“ бяха подготвили различни забавни спортни състезания. Всички деца получиха подаръци от кмета на Доброславци г-жа Светла Крумова, послучай най-хубавия и весел детски празник. Художничката Ива Георгиева зарадва децата с прекрасни рисунки, от които лицата им грееха още повече.

На следващия ден организаторите бяха подготвили нови предизвикателства за малки и големи. Под звуците на песни и специфични музикални инструменти гостите от групата Cordão de Ouro България, която е част от най-популярната асоциация по капоейра в световен мащаб, представиха на присъстващите атрактивното афро-бразилско бойно изкуство, което се ражда в началото на 16в. в Бразилия и е съчетание от танц, акробатика и бой. Децата не се поколебаха да се впуснат и в това предизвикателство. А с още по-голям интерес се вклю

чиха и направиха първи стъпки в играта на бейзбол, под вещото ръководство на представителите на клуба по бейзбол и софтбол „София Блус“.

Проектът „Спортни предизвикателства“ е финансиран от Програмата за изпълнение на Общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична общинина -София – Европейска столица на спорта.

 

Posted in Новини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *